Αργυρούπολη 20-09-2024
Θέμα: Παιδαγωγική συνάντηση για την Α΄τάξη του Δημοτικού
Αγαπητοί Γονείς
Η είσοδος του παιδιού στο δημοτικό σχολείο είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και για εσάς αλλά και για το ίδιο το παιδί, αφού η συγκεκριμένη εμπειρία χαρακτηρίζει με καθοριστικό και ανεξίτηλο τρόπο τη μετέπειτα σχολική του διαδρομή.
Τα Εκπαιδευτήριά μας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ομαλής έναρξης της φοίτησης στο δημοτικό σχολείο και κατανοώντας την ανησυχία και το άγχος που υπάρχει πάντα για το καινούργιο, το διαφορετικό και το πρωτόγνωρο, διοργανώνει παιδαγωγική συνάντηση για τους Γονείς των μαθητών της Α΄ Δημοτικού με θέμα: «Διευκολύνοντας την προσαρμογή του παιδιού μου στην Α’ τάξη του δημοτικού – Πρακτικές οδηγίες για την οργάνωση του χρόνου και της μελέτης του».
Στην παραπάνω συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Σχολής μας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ., κύρια ομιλήτρια θα είναι η επιστημονική συνεργάτρια του Σχολείου μας κ. Ράνια Κυριαζή, Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, ενώ στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα παρέμβουν η Ψυχολόγος κ. Σμαράγδα Ματθαίου, η Δ/ντρια κ. Μαργαρίτα Κιούκα, η υπεύθυνη Μελέτης κ. Ευδοκία Κυμπουροπούλου και οι Εκπαιδευτικοί της Α΄τάξης.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπογραμμιστεί η ανάγκη της αρμονικής συνεργασίας σχολείου - οικογένειας, και θα δοθούν απαντήσεις, μεταξύ άλλων, και στα παρακάτω ερωτήματα:
· Τι ακριβώς πρέπει να μάθει το παιδί μου φέτος;
· Πώς θα το βοηθήσω εγώ να το μάθει πιο γρήγορα και με λιγότερο «κόστος»;
· Κι αν διαπιστώσω ότι δυσκολεύεται; Κι αν αρνείται να μελετήσει;
· Κάνει μελέτη στο Σχολείο. Να το βοηθάω στη μελέτη του στο σπίτι; Αν ναι,
με ποιο τρόπο;
· Πόσο χρόνο πρέπει να μελετάει καθημερινά;
· Πώς θα οργανώσω την καθημερινότητά μας, ώστε να υπάρχει ελεύθερος
· χρόνος;
· Με ποια κριτήρια θα επιλέξω τις εξωσχολικές του δραστηριότητες;
· Πώς θα το βοηθήσω να αποκτήσει καινούργιους φίλους;
· Δεν με ακούει! Τι δεν κάνω σωστά;
Συμμετοχή
στην ημερίδα μπορείτε να δηλώσετε έως την προσεχή Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώνοντας
την online δήλωση
συμμετοχής: https://forms.gle/7SXnpZ8p4s5RvZYLA
Με εκτίμηση
Ο Γενικός Διευθυντής
Γεώργιος Ζώης