Συμμετοχή στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς

Συμμετοχή στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς

από Διεύθυνση Δημοτικού -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι δύο μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου (Ε’ & Στ’) συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «Παιχνίδι και Μαθηματικά», «Αριστοτέλης» και «Κλείταρχος και Βερενίκη».

Ο Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» διεξάγεται επί 17 συναπτά έτη από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και αποτελεί τον σημαντικότερο και μεγαλύτερο μαθηματικό διαγωνισμό για παιδιά Δημοτικού. Η ημερομηνία διεξαγωγής του είναι η Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών «Αριστοτέλης» διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα υλοποιηθεί φέτος σε μία φάση την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024.

Ο Διαγωνισμός «Κλείταρχος και Βερενίκη» διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024.

Διευκρινίζεται ότι για την αποστολή των γραπτών στην επιτροπή τελικής βαθμολόγησης είναι απαραίτητη η γραπτή συναίνεσή σας. Συνίσταται λοιπόν να συζητήσετε με τα παιδιά σας αν επιθυμούν τα γραπτά τους να βαθμολογηθούν και στη συνέχεια να συμπληρώσετε παρακάτω τη δήλωση συμμετοχής, την οποία οι Μαθητές πρέπει να παραδώσουν στους Δασκάλους και τις Δασκάλες τους μέχρι και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο αρχείο που επισυνάπτεται. 

Με εκτίμηση

Οι Εκπαιδευτικοί των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου