Εργαστήρια Δεξιοτήτων - Πρώτος θεματικός κύκλος

Εργαστήρια Δεξιοτήτων - Πρώτος θεματικός κύκλος

από Ειρήνη Νικολαΐδου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί Γονείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον πρώτο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2023.

Το πρόγραμμα «Youth Power» αποτελεί μια παρέμβαση πρόληψης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου και απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία. 

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσω της βιωματικής προσέγγισης και της συνεργατικής μεθόδου, οι συμμετέχοντες μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με μια πλειάδα συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η διαδικτυακή συμπεριφορά. Παράλληλα, το πρόγραμμα επιχειρεί να δώσει στους μαθητές τη δυνατότητα να προβληματιστούν, να κρίνουν, να συζητήσουν, να εξασκηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους ενδυναμώσουν ψυχικά και συναισθηματικά απέναντι σε τέτοιου είδους σύγχρονες προκλήσεις.  

Η ενασχόλησή μας με το εν λόγω θέμα κρίθηκε σκόπιμη, διότι η εφηβεία έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία, καθώς οι συμπεριφορές αυτές ξεκινούν και σε αρκετές περιπτώσεις εδραιώνονται σε αυτήν την ηλικιακή φάση. 

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί της Ε' Δημοτικού