Γλώσσα
Στην τάξη: B.Μ. σελ. 36-37.
Τ.Ε. σελ. 71 ασκ. 14.
Τευχάκι σελ. 26 ασκ. 3, 4.
Για το σπίτι: Αν. 5 από το Β.Μ. σελ. 36.
2 Α+Ο από το Β.Μ. σελ. 36 την προτεινόμενη ορθογραφία «Κάθε πρωί...τον δρόμο».
Κλίνω στο κόκκινο τετράδιο τα ουσιαστικά «ο ουρανός» και «ο φίλος» (δεν ξεχνάω την εκφώνηση).
Τα καθήκοντα της Γλώσσας είναι για την Τρίτη 4/2!
Για τη Δευτέρα: Μελετώ πολύ καλά για το Επαναληπτικό μας.
Για τις επαναληπτικές ασκήσεις Γλώσσας τη Δευτέρα (3/2) μελετώ:
- τις ορθογραφίες της εβδομάδας
- τα κύρια και τα κοινά ουσιαστικά
- τα αρσενικά ουσιαστικά σε -ης και σε -ος
- τι μέρος του λόγου είναι μία λέξη (ρήμα, ουσιαστικό, επίθετο, οριστικό άρθρο)
- τις καταλήξεις των ρημάτων σε -τε (εσείς) ή - ται (αυτό)
Μαθηματικά
Τάξη: Β.Μ. μάθημα 25ο (σελ. 68-69).
Τευχάκι σελ. 29 ασκ. 2.
Κολλήσαμε στο κόκκινο τετράδιο την προπαίδεια του 2 και του 4 και τις συγκρίναμε σύμφωνα με το Συμπέρασμα από το Β.Μ., σελ. 69.
Ακούσαμε ένα παιδικό τραγούδι (https://www.youtube.com/watch?v=uD0Rbb7nm2o) με την προπαίδεια του 2 και χρωματίσαμε τα γινόμενα.
Σπίτι: Τευχάκι σελ. 28 ασκ. 1 και σελ. 29 ασκ. 3.
Μελετώ πολύ καλά την προπαίδεια του 2 (από το κόκκινο τετράδιο).
Όσοι θέλουμε παίζουμε το παιχνίδι της προπαίδειας του 2 (https://users.sch.gr/pkotsis/4p/b-taxi/maths/propaideia-2/index.html) για περαιτέρω εξάσκηση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 1. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στις προπαίδειες του 2 και του 4 και κάναμε πολλή εξάσκηση ώστε να θυμόμαστε τα γινόμενα!!2. Τα τετράδια της Ορθογραφίας έμειναν στο σχολείο. Μπορείτε να διαβάσετε την ορθογραφία από το Κόκκινο τετράδιο, καθώς και το Β.Μ. και το Τ.Ε.
3. Μοιράστηκαν και τα Επαναληπτικά Μαθηματικών!! Μπράβο σε όλους!! Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την επίδοσή τους!!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!
English Ms Sofia
Classwork: we checked Yellow book/ γράψαμε ορθογραφία/ είδαμε το φυλλάδιο με το ρήμα είμαι
Homework: PB p.26 ανάγνωση όλες τις εικόνες
Μελετώ καλά το φυλλάδιο με το ρήμα είμαι και προσπαθώ να μάθω πως κλίνεται
AB p.22, ex.1,2,3
Θυμάμαι να κάνω πάντα όλες μου τις ασκήσεις και τα καθήκοντά μου, όπως και να φέρνω τα βιβλία μου στην τάξη!
Enjoy your weekend 😊
Πληροφορική:
Βιβλίο TechnoFit ,σελ. 23-24
Εργασία στο Microsoft Office Publisher(Επεξεργασμένο από Ιωάννα Κολυβοδιάκου - αρχική υποβολή Friday, 31 January 2025, 10:40 AM)
(Επεξεργασμένο από Γεωργία Δημητροπούλου - αρχική υποβολή Friday, 31 January 2025, 10:40 AM)