Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

από Αλέξανδρος Μηλιώνης -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί γονείς

      Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, οι μαθητές/τριες  της Β΄ Γυμνασίου θα επισκεφτούν το Ίδρυμα Ευγενίδου.

 Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκρηκτική», επιστήμη με επιδείξεις πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Μέσα από μία  σειρά επιλεγμένων εντυπωσιακών πειραμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν φαινόμενα, νόμους και αρχές της φύσης και θα γνωρίσουν θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής και της Χημείας, καθώς  τα παιδιά  θα εξοικειωθούν με βασικές χημικές αντιδράσεις,  όπως αυτές της καύσης,  και θα έρθουν σε επαφή με γνωστά φυσικά μεγέθη, όπως αυτά του όγκου και τις πίεσης,  και με τις ιδιότητες των αερίων (με μπαλόνια θα  μεταμορφωθεί ένα απλό πλαστικό μπουκάλι σε πύραυλο).

 Το κόστος συμμετοχής είναι 5  ευρώ. Η δήλωση συμμετοχής και το ακριβές αντίτιμο πρέπει να παραδοθούν στον ταμία της τάξης  μέχρι την Πέμπτη 10   Οκτωβρίου 2024.

 Προς αποφυγή δυσλειτουργιών, παρακαλούμε πολύ, οι δηλώσεις και τα χρήματα  να αποσταλούν στο Σχολείο εμπρόθεσμα, διότι η όποια καθυστέρηση επιβαρύνει το έργο της Διεύθυνσης Γυμνασίου σε σχέση με την διευθέτηση και διαχείριση των κρατήσεων.  Ετεροχρονισμένες δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

 Οι μαθητές οφείλουν, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα της εκδρομής, να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα σχολικά τους καθήκοντα σε περίπτωση ακύρωσης της δράσης. H δήλωση συμμετοχής, που θα δοθεί αύριο στα παιδιά, επισυνάπτεται σε μορφή pdf.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής Γυμνασίου

Αλέξανδρος Μηλιώνης