Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς»

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς»

από Διεύθυνση Γυμνασίου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αργυρούπολη, 2/4 /2024

 

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς»

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου

 

    Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Γυμνάσιό μας από φέτος εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και εξασφάλισε για το τρέχον σχολικό έτος το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση κινητού προσομοιωτή σύγκρουσης Mobile Nest.

       Το πρόγραμμα, το οποίο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου,  απευθύνεται στους  μαθητές του Γυμνασίου μας με στόχο  τη βιωματική εκπαίδευση των  μελλοντικών νέων οδηγών μέσω της χρήσης προσομοιωτών και κατάλληλου εξοπλισμού. Ο χρόνος προγράμματος είναι  5 ώρες θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

        Κάθε μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει την επικινδυνότητα να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, το αίσθημα του κινδύνου και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), καθώς και πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια  ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.α).                                                                                    .
         Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων με την παρουσία ειδικευμένων εκπαιδευτών οδηγών, ενώ η Πρακτική εξάσκηση με τους προσομοιωτές στο χώρο του προαυλίου και υπό εξαιρετικές επαγγελματικές συνθήκες ασφάλειας των συμμετεχόντων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή αποτελεί πολύ σημαντικό εφόδιο για κάθε νέο παιδί, το οποίο  από το 17ο έτος και μετά θα έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να βγάλει δίπλωμα οδήγησης!

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα για κάθε παιδί είναι στα 8 ευρώ, τα οποία παραδίδει στον ταμία του τμήματος μαζί με την επισυναπτόμενη  δήλωση συναίνεσης του γονέως, μέχρι τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2024.

Στη διάθεσή σας για όποια απορία ή διευκρίνιση

Με απεριόριστη εκτίμηση !

 

                                                   Αλέξανδρος Μηλιώνης

                                                 Διευθυντής του Γυμνασίου

               -----------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ /ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο/Η  υπογράφων/ουσα ................................................................................, κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ......................................................................................, της ..... τάξης του Γυμνασίου συμφωνώ /δεν συμφωνώ στη συμμετοχή του παιδιού μου στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», που θα λάβει χώρα στον χώρο του Σχολείου τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.

…./..../2024                                                                                                                                                                                                            

                                                              

                 ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΓΟΝΕΑ……………………………………….