Εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Μανό Κοντολέων

Εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Μανό Κοντολέων

από Γραμματεία Εκπαιδευτηρίων Ζώη -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του κ. Κοντολέων, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00π.μ. στο Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων Γ. Ζώη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε Γονείς και Κηδεμόνες μαθητών μας όλων των βαθμίδων δηλώνοντας συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής.

Μάνος Κοντολέων

Ο Μάνος Κοντολέων έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, για το εφηβικό μυθιστόρημα «Μάσκα στο φεγγάρι» (Εκδ. Πατάκη, 1997, Κρατικό Βραβείο λογοτεχνίας για παιδιά και για νέους), για τα παραμύθια με πολύχρωμη εικονογράφηση «Πολύτιμα δώρα» (Εκδ. Πατάκη, 2009, Κρατικό Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας) και για το εφηβικό - νεανικό μυθιστόρημα «Η Μάσκα του Καπιτάνο» (Εκδ. Πατάκη, 2021, Κρατικό Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου το 2022) όπως και με πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις. Υπήρξε υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν ενώ ένα από τα μυθιστορήματά του, ‘’Ο Δομήνικος’’, έχει αναγραφεί στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Το ‘’Φεύγει, Έρχεται’’ έχει βραβευτεί από το USAΙΒΒΥ.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από εβδομήντα βιβλία του, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους αλλά και σε ενήλικες αναγνώστες. Ασχολείται με όλα τα είδη του γραπτού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι, θέατρο, δοκίμιο. 

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ταϊλάνδη και στις ΗΠΑ. Έργα του έχουν διασκευαστεί για το θέατρο και την τηλεόραση.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Πρόγραμμα 1 από 2

Πρόγραμμα 2 από 2