Επιμορφωτική επίσκεψη

Επιμορφωτική επίσκεψη

από Διεύθυνση Γυμνασίου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αργυρούπολη, 7/3/2024

 

Επιμορφωτική επίσκεψη στην Πνύκα, στον Λόφο του Φιλοπάππου και στο Αστεροσκοπείο.  
 

Αγαπητοί γονείς

      Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, οι μαθητές/τριες  της Α΄ Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περπατώντας στα χνάρια της ιστορίας» και θα περιηγηθούν στον Λόφο του  Φιλοπάππου, στην Πνύκα και στο Αστεροσκοπείο.

      Οι μαθητές θα βαδίσουν από την Ακρόπολη ως την Πνύκα των Αρχαίων Αθηναίων, θα επισκεφτούν τον τόπο της Δημοκρατίας και θα μάθουν την ιστορία του. Θα βαδίσουν στο δρόμο του Πικιώνη ως το μνημείο του Φιλόπαππου, θα παρατηρήσουν το “διατείχισμα” και θα σταθούν στη φυλακή του Σωκράτη.

    Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα επιμεληθούν εικαστικά τα “αρχαία όστρακα” για να πάρουν μέρος στη διαδικασία του “εξοστρακισμού” τα οποία θα κρατήσουν ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8  ευρώ. Η δήλωση συμμετοχής και το ακριβές αντίτιμο πρέπει να παραδοθούν στον ταμία της τάξης  μέχρι την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024.

Προς αποφυγή δυσλειτουργιών, παρακαλούμε πολύ, οι δηλώσεις και τα χρήματα  να αποσταλούν στο Σχολείο εμπρόθεσμα, διότι η όποια καθυστέρηση επιβαρύνει το έργο της Διεύθυνσης Γυμνασίου σε σχέση με την διευθέτηση και διαχείριση των κρατήσεων.  Ετεροχρονισμένες δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί η 7η διδακτική ώρα. Οι μαθητές οφείλουν, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα της εκδρομής, να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα σχολικά τους καθήκοντα σε περίπτωση ακύρωσης της δράσης. 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής Γυμνασίου

Αλέξανδρος Μηλιώνης

Δ Η Λ Ω Σ Η   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ

 

Ο υπογραφόμενος/νη ……………………….............…………..………………… κηδεμόνας του/της μαθητ…… ………............................…………………………………, δηλώνω υπεύθυνα ότι επιτρέπω στο παιδί μου να συμμετάσχει στην περιήγηση στην Πνύκα, στον Λόφο του Φιλοπάππου και στο Αστεροσκοπείο, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024.

                                                                                                                                   …./..../2024  

                                                                                                                                                                                                         

                              ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΓΟΝΕΑ……………………………………