ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΝΙΑΡΧΟΣ)

ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΝΙΑΡΧΟΣ)

από Δημήτρης Κράλογλου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπημένα μου Ρητοράκια

Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Στα χέρια μου βρίσκεται το υλικό προετοιμασίας για το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης ανά ρητορικό αγώνισμα, το οποίο και σας επισυνάπτω. Πρόκειται για:

α) Προτεινόμενα αναγνώσματα σχετικά με τις αξίες της ζωής (θέμα του φεστιβάλ). Μπορείτε να επιλέξετε το απόσπασμά σας από κάποιο από αυτά ή από βιβλίο δικής σας επιλογής. Σε κάθε περίπτωση , το κείμενό σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 20-25 σειρές. Επομένως, όσοι από εσάς θα διαγωνιστείτε στη Νοηματική Ανάγνωση, μέχρι το μάθημα της άλλης εβδομάδας θα ήθελα να έχετε  επιλέξει βιβλίο και, αν είναι δυνατόν, απόσπασμα.

β) Θέματα Αυθόρμητου Λόγου (Δ',Ε',Στ') και Παιχνίδια Επιχειρηματολογίας (αποκλειστικά για μαθητές της Ε' Δημοτικού). Όσα παιδιά επιλέξουν τον Αυθόρμητο Λόγο, θα ήθελα έως το μάθημα της άλλης εβδομάδας να έχουν προετοιμάσει τέσσερα (4) θέματα της επιλογής τους, ενώ αν κάποιο παιδί της Ε' προτιμήσει να διαγωνιστεί στα Παιχνίδια Επιχειρηματολογίας, θα ήθελα να έχει ετοιμάσει τα δύο πρώτα θέματα.

γ) Θέματα Αντιλογιών (αποκλειστικά για μαθητές της Στ' δημοτικού. Οι μαθητές που έχουν επιλεγεί για το αγώνισμα αυτό θα πρέπει ως το μάθημα της άλλης εβδομάδας να έχουν μελετήσει το Σενάριο 1 και να έχουν βρει επιχειρήματα και για τους τέσσερις μαθητές.

Σύντομα θα σταλούν οδηγίες και διευκρινίσεις και για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις Ρητορικές Επιδείξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 24 Μαΐου

στο θέατρο του σχολείου μας.

Καλή μας προετοιμασία και καλή τύχη!

Δημήτρης Κράλογλου