Ιστορία 45 χρόνων

Τα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ» βρίσκονται από το 1974 στην πρωτοπορία της Εκπαίδευσης, και με το σημαντικό τους έργο, ακολουθώντας συνεχώς ανοδική πορεία, έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας μας.

 

1974   Έναρξη λειτουργίας του Σχολείου με την επωνυμία «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ», με όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες        

                                     (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο)

 

1985  Λειτουργεί Υπηρεσία Ψυχολογικής Στήριξης με επικεφαλής  την Ψυχολόγο της Σχολής, για να διασφαλιστεί η ψυχική υγεία των μαθητών της.

 

1986  Έναρξη λειτουργίας του Παιδικού  Σταθμού σ’ ένα περιβάλλον ιδανικό, για να επιτευχθούν οι στόχοι της προσχολικής αγωγής (αντί για το Νηπιαγωγείο)

 

1988  Λειτουργεί με τη σημερινή επωνυμία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ»

 

1990  Το Σχολείο επεκτείνεται και το Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε νέο  διδακτήριο   (Καισαρείας 7), στο οποίο προσφέρει ένα ποιοτικά και ποσοτικά πλουσιότερο πρόγραμμα στους μαθητές του.

 

1991 Εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής σ’ όλες τις τάξεις του Σχολείου (Δημοτικό – Γυμνάσιο) και διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας στις 3 τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο

 

1992 Έναρξη λειτουργίας απογευματινού προαιρετικού προγράμματος αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών.

 

1995 Εισαγωγή της διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο και στις 3 τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

 

2002-03 Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία, επεκτείνει την παιδευτική του δραστηριότητα με τη λειτουργία Ενιαίου Γενικού Λυκείου και 2ου Δημοτικού Σχολείου σε 2 νέα διδακτήρια (Αβέρωφ 14 και Καισαρείας 9 αντιστοίχως)

 

2004 Οργανώνεται SUMMER CAMP με στόχο την ψυχαγωγία και την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.

 

2009 Αρχίζει τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο μας (Αβέρωφ 13) σ’ ένα πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον

 

2009 Εισαγωγή της Ισπανικής Γλώσσας στο Λύκειο (μάθημα επιλογής)

 

2010  Εγκαινιάζεται η χρήση του διαδραστικού πίνακα, ως εργαλείου που διευρύνει τους ορίζοντες κάθε μαθητή.

 

2011 Ο Αλέξανδρος Ζώης, το πρώτο από τα 4 παιδιά του Ιδρυτή της Σχολής Γεωργίου Ζώη, πτυχιούχος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ) εισέρχεται δυναμικά στο Σχολείο με λογισμό και όνειρα.

 

2011 Εγκαθίστανται διαδραστικοί πίνακες σ’ όλες τις αίθουσες διδασκαλίας Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να αξιοποιηθούν σε όλες τις τάξεις οι νέες εκπαιδευτικές πρακτικές.

 

2011 Λειτουργεί θερινό Σχολείο Μαθηματικών, για να ανακαλύψουν οι μαθητές μας ένα μέρος από τη μαγεία των Μαθηματικών και να τ’ αγαπήσουν περισσότερο.

 

2012  Έναρξη λειτουργίας Ωδείου με όραμα την παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας και μια δυναμική παρουσία στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

 

2012  Λειτουργούν τμήματα ενηλίκων, ήτοι:

α. Θεατρική ομάδα

β. Τμήμα Λαϊκών και Δημοτικών Χορών

γ. Χορωδία

δ. Τμήμα Πολυφωνικού Δημοτικού Τραγουδιού

 

2013 Η Ομάδα Πληροφορικής του Σχολείου μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δημιουργεί εκπαιδευτικά λογισμικά σε διαδραστικό περιβάλλον με χρώμα και κίνηση.

 

2014  Εγκαινιάζεται πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (Learning Management System), έτσι ώστε οι μαθητές μας να μαθαίνουν στον τόπο και στον χρόνο που επιθυμούν.

 

 

 

 

 

    

  

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018, 10:09 πμ