Εκπαιδευτική Ημερήσια Εκδρομή στο RANCH ( αφορά τα τμήματα του Νηπιαγωγείου : Ν1 και Ν2 ) .

Εκπαιδευτική Ημερήσια Εκδρομή στο RANCH ( αφορά τα τμήματα του Νηπιαγωγείου : Ν1 και Ν2 ) .

από Γραμματεία Εκπαιδευτηρίων Ζώη -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αργυρούπολη 26/10/2023

ΠΡΟΣ: Τους κ. Γονείς

Εκπαιδευτική Ημερήσια Εκδρομή στο RANCH

     Όπως γνωρίζετε, και φέτος η Σχολή μας οργανώνει μονοήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο. Κάθε εκδρομή είναι για τους μαθητές μας και μια εμπειρία, αφού πραγματοποιείται σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στις οποίες θα μπορούν να γευτούν τη χαρά και την ικανοποίηση που προσφέρουν τα δάση, ο αθλητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, η πρωτοβουλία, η διάθεση για διασκέδαση, παιχνίδι, ψυχαγωγία.

      Για τον Νοέμβριο η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, στην κατασκήνωση RANCH, που βρίσκεται στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους Σοφικού Κορινθίας, σε απόσταση 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα και σε έκταση 330 στρεμμάτων. Υπεύθυνος της εκδρομής θα είναι ο κ. Μαρκαντώνης Δημήτριος (Καθ. Φυσικής Αγωγής, τηλ.: 6977-804245).

 

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

·         Μανέζ ιππασίας ολυμπιακών διαστάσεων (είκοσι πέντε άλογα και δέκα πόνυ)

·         Γήπεδα: ποδοσφαίρου (2 γήπεδα με φυσικό χόρτο & 1 με τεχνητό χλοοτάπητα), τέσσερα καλαθοσφαίρισης, δύο πετοσφαίρισης, ένα αντισφαίρισης, τρία ping-pong.

·         Παιδική χαρά, διαμορφώσεις στο φυσικό δάσος κατάλληλες για ψυχαγωγία, διαδρομές περιπάτου (μήκους μεγαλύτερου των τεσσάρων χιλιομέτρων), χώροι παιχνιδιού και ξεκούρασης και πολλές άλλες εκπλήξεις.

·         Πλήρως εξοπλισμένο Ιατρείο.

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

·         μπουφάν

·         ρούχα για να αλλάξει, αν ιδρώσει

·         την αθλητική φόρμα των Εκπαιδευτηρίων

·         αθλητικό υλικόροαιρετικά)

·         παγούρι

 

     Η τιμή συμμετοχής στην εκδρομή είναι 40 ευρώ. Σ’ αυτή την τιμή περιλαμβάνονται:

1.    Μεταφορά με σχολικά λεωφορεία ή πούλμαν

2.    Συνεχής επίβλεψη και καθοδήγηση μαθητών από εκπ/κούς

3.    Συνοδός νοσηλεύτρια από τα Εκπαιδευτήρια.

4.    Μεσημεριανό φαγητό (μακαρόνια με σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, φρούτο εποχής & χυμό)

5.    Αρχηγός εκδρομής

6.    Είσοδος στο RANCH

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

08.15: Αναχώρηση / 10.00: Άφιξη στον  χώρο / 10.00-10.30:Πρωινό (από το σπίτι)  10.30-11.30: Δραστηριότητα / 11.30-11.45 Διάλειμμα / 11.45-13.10 Δραστηριότητα   13.10-13.30 Διάλειμμα / 13.30-14.30 Δραστηριότητα / 14.30-14.45 Προετοιμασία φαγητού (προσωπική καθαριότητα) / 14.45-15.20: Φαγητό / 15.20-16.00: Δραστηριότητες / 16.00-16.15: Προετοιμασία-Αναχώρηση /18.00-18:30: Άφιξη στο Σχολείο

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

ü  Ιππασία (ανάβαση – βόλτα με τα άλογα, ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών, με την επίβλεψη ειδικών του αθλητικού κέντρου)

ü  Βόλτα με το μηχανοκίνητο τρενάκι

ü  Αναρρίχηση

ü  Αθλοπαιδιές (Ποδόσφαιρο-μπάσκετ, βόλεϊ, παιδική χαρά)

ü  Τοξοβολία

ü  Ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας

ü  Ξενάγηση στο Εκπαιδευτικό Xωριό εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ (αλευρόμυλος, ελαιοτριβείο, τυροκομείο, τσαγκαράδικο, παντοπωλείο)

 

     Τα σχολικά λεωφορεία ή πούλμαν θα ξεκινήσουν από τη Σχολή στις 8:15 π.μ. και θα επιστρέψουν περίπου στις 6:00 μ.μ. Η μεταφορά των μαθητών προς και από τη Σχολή θα γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση και να προκαταβάλετε το κόστος αυτής το αργότερο έως την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση αδυναμίας υλοποίησης της εκδρομής τα χρήματα επιστρέφονται. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα νήπια, οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Στον μαθητή που θα δηλώσει συμμετοχή και δε θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα, θα επιστραφεί το ήμισυ των χρημάτων.

     Ελπίζουμε η εκδρομή μας αυτή να βοηθήσει τους μαθητές της Σχολής μας να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

 

Ηλεκτρονική δήλωση: https://forms.gle/XpycFAgmXzvJ2Zc47

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο Αντιπρόεδρος των Εκπ/ρίων

Αλέξανδρος Ζώης

Καθ. Πληροφορικής