Ακρόαση Σχολικής Μπάντας

Ακρόαση Σχολικής Μπάντας

από Γραμματεία Εκπαιδευτηρίων Ζώη -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αργυρούπολη 15/09/2023

 

ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ

 

     Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη διοργανώνουν ακρόαση, με σκοπό την εύρεση νέων μελών για τη σχολική μπάντα, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Χρίστου Σερενέ. Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 14:00 - 16:00 στο Studio του Σχολείου. Σκοπός της σχολικής μπάντας είναι η τριβή των παιδιών στα πλαίσια μουσικού συνόλου και η περαιτέρω ανάπτυξη των μουσικών τους δεξιοτήτων. Η σχολική μπάντα συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Σχολείου, διαφορετικού κάθε φορά περιεχομένου, έτσι ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με πολλά είδη μουσικής.
    Η πρόσκληση απευθύνεται στα παιδιά από Γ’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου και αφορά όλα τα μουσικά όργανα, είτε ακουστικά είτε ηλεκτρικά, καθώς και το σόλο τραγούδι. Ιδιαίτερα θα εκτιμηθούν τα όργανα ορχήστρας (έγχορδα, ξύλινα ή χάλκινα πνευστά) καθώς και τα λαϊκά- παραδοσιακά όργανα (μπουζούκι, μπαγλαμάς, λύρα, κτλ). Οι υποψήφιοι θα κληθούν να ερμηνεύσουν ένα σύντομο μουσικό έργο ή τραγούδι της επιλογής τους, ανεξαρτήτως είδους και να ανταποκριθούν σε μια σύντομη δοκιμασία αυτοσχεδιασμού και μουσικής αντίληψης.

    Η ακρόαση θα λάβει χώρα στις 21/09/2021, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 12:00 για τους μαθητές του Δημοτικού, 12:45 για τους μαθητές του Γυμνάσιου και 13:30 για τους μαθητές του Λυκείου στο Studio του Σχολείου. Σημείο συγκέντρωσης: Γραμματεία.

Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

 

Ώρες: 14:00-16:00

  

 Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να παραδοθεί στη Γραμματεία του Σχολείου έως και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.